Ontdek Berlijn

De stad, opgericht in 1237, was van 1701 tot 1945 de hoofdstad van het land. Na de Tweede Wereldoorlog, werd het de hoofdstad van Oost-Duitsland, terwijl het westelijke gedeelte van de stad een enclave werd binnen Oost-Duitsland van de Federale Republiek. In 1961 zette de DDR de Berlijnse Muur neer om de twee gedeeltes van de stad te scheiden en om Oost Berlijn af te zonderen van de DDR en zo de emigratie van Duitsers van het Oosten naar het Westen te stoppen. De Muur met een totale lengte van 144 km, was een van de belangrijkste symbolen van de Koude Oorlog en de scheiding van Duitsland.

De Berlijnse Muur viel uiteindelijk op 9 november 1989, toen de overheid van de DDR het vrije verkeer van de burgers tussen beide delen van de stad accepteerde. Bijna een jaar daarna, verdween de DDR en werd het geannexeerd door Federaal Duitsland dat in 1990 zijn hoofdstad weer van Bonn naar Berlijn verplaatste en op deze manier de EU binnenkwam. Tegenwoordig is het in politiek opzicht een van de meest invloedrijke steden van de Europese Unie.

Veel gebouwen en historische plaatsen, zoals de PotsdamerPlatz en de Reichstag, zijn gerenoveerd. Velen van de beste architecten ter wereld bouwen of verbouwen een aantal openbare en particuliere gebouwen. Er wordt verwacht dat in 2019 het Keizerlijk Paleis van de stad, dat in 1950 werd verwoest, opnieuw gebouwd zal worden. Dit project omvat het opzetten van een groot cultureel centrum binnen in het nieuwe gebouw, waarvan de gevel een exacte kopie zal worden van de oorspronkelijk gevel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Voorbereiding en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s