Berlijn

Er zijn maar weinig steden in de wereld die in de laatste jaren zoveel veranderd zijn als Berlijn. De grote stad, voorheen gescheiden door de beroemde Muur, is nu veranderd in een mooie en aangename hoofdstad waar nauwelijks nog iets te merken is van deze oude scheiding tussen het oost- en het westblok. De elegantie van de typische neoclassicistische gebouwen staan in contrast met de hedendaagse architectuur van de overheidsbuurt of de PotsdamerPlatz.

De bezoeker kan van een klassieke en elegante boulevard in een paar meters in een alternatieve en avant-gardistische wijk staan bijna zonder dat hij het in de gaten heeft.

Berlijn onderscheidt zich niet alleen vanwege zijn stedelijke architectuur en ontwerp, maar het is ook een stad met grote parken, een levendig nachtleven en verschillende musea. In 2006 werd het verkozen tot de Creatieve Stad door Unesco en het ontving in 2009 de Prins van Asturië-prijs voor eendracht.

Berlijn, hoofdstad van de Duitse Federale Staat, is een van de zestien Duitse deelstaten. Het bevindt zich in het Noordoosten van Duitsland, dicht bij de grens met Polen. Dwars door de stad lopen de rivieren de Spree, de Havel, de Panke en de Wuhle. Berlijn heeft bijna drie en half miljoen inwoners en is de dichtstbevolkte stad van het land en de vijfde grootste stad van de Europese Unie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Voorbereiding en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s